top of page

עשרת השלבים הראשונים של תהליך יזמי

1. רעיון טוב 

דרך אחת להגיע לרעיון מוצלח היא בישיבה מסביב לשולחן ומחשבה מה יהיה רעיון טוב. שיטה זו הנקראת ‘סיעור מוחות’ זכתה לאהדה רבה אצל מובילי דעה רבים. בנוסף גם חשיבה ביקורתית, ובעיקר שהייה בסביבה מגוונת ואינטרקציה עם אנשים רבים כגורמים ליצירת רעיונות טובים.

2. גודל השוק

חשבו על מס’ האנשים שישתמשו בשירות, מכיוון שהקמת סטארטאפ מלווה בעבודה קשה כדאי להתייחס בתחילת התהליך לפוטנציאל הגדילה מבחינת גודל השוק. שוק קטן מידי לא יוכל להצדיק את כמות העבודה הרבה שתידרשו להשקיע.

3. כאב או בעיה

למדו היטב את השוק ומצאו את הבעיה/ הכאב על ידי שיחה עם מומחים, לקוחות, וקריאת ספרים בנושא. מרבית הרעיונות המוצלחים הגיעו מאנשים שעבדו שנים רבות בתחום. אם לא צמחתם בתחום כדאי לשקול לבצע עבודה בתחום הרעיון כדי להכיר אותו טוב יותר, כך תהנו גם מנקודת המבט של ‘אורח לרגע’ המזהה בעיות שאחרים לא ראו.

4. חפשו פתרון

הפתרון הראשון שתמצאו יהיה ככל הנראה שגוי. אבל מבדיקת השוק וחיפוש אחר הפתרון תדעו יותר מה עובד ומה לא. שימו לב שפתרונות רבים באים דווקא משילוב אדם המכיר את התחום יחד עם מומחה לתחום משלים למשל איש תוכנה ורופא היכולים לפתח תיק רפואי דיגיטלי.

5. מודל עיסקי

זהו הבסיס להמשך העבודה. המודל העיסקי אמור לענות על שלוש שאלות: מי הלקוח שלי? מה הערך המוסף שייקבל ממני? ומה ההגיון הכלכלי של המיזם? מיזם חדש ללא מודל עיסקי לא יוכל להמשיך לגיוס השקעה פיננסית ועשוי להיות לו קושי אמיתי באפיון והבאת המוצר לשוק.

6. תחרות

מהו הביקוש למוצר? האם ישנו מוצר דומה בשוק? במה המוצר שלך שונה מהמתחרים? באופן מפתיע, המצב המסוכן ביותר  לסטארטאפ הוא שאין לו תחרות. כשאין תחרות אז כנראה שיש סיבה לכך שהיא איננה, במקרים רבים הסיבה היא פשוט שאין כדאיות כלכלית בתחום. כמובן שכאשר יש מתחרים סימן שיש מישהו שמוכן לשלם על המוצר, וזה כבר סימן מעודד.

7. אסטרטגיה

כעת עלינו לתכנן כיצד ניישם את המודל העסקי שתיארנו בחלק הראשון מבלי שהתחרות שתיארנו בחלק השני תפגע לנו בהצלחה – זהו התכנון האסטרטגי. התכנון האסטרטגי לוקח בחשבון את המודל העסקי והמתחרים (שני הגורמים הקודמים) ומשלב אותם יחדיו. האסטרטגיה שלכם צריכה לענות על השאלה: איך אני ממש את המודל העיסקי בסביבה העיסקית והתחרותית בה אני הולך לפעול.

8. טכנולוגיה

איזו טכנולוגיה קיימת בחוץ, כיצד ניתן לשפר או לשדרג את הטכנולוגיה הקיימת, האם יש צורך בטכנולוגיה חדשה, מה אנשי המקצוע והמומחים חושבים? וגם, האם הרעיון ישים? הנושא החשוב ביותר הוא כמובן עד כמה הטכנולגיה שבחרתם מתאימה לאסטרטגיה שבניתם בשלב הקודם.

9. גיוס כספים

כעת, רגע לפני היציאה אל הדרך, יש לבדוק היטב האם התחום בו עוסק הרעיון של הסטארטאפ הינו תחום בו תהיה אפשרות לגיוס כספים, האם תוכל לממן מכיסך את המיזם, האם כדאי לך להיעזר בחממה טכנולוגית, ומה רמת הניסיון שלך בפרויקט? בעת גיוס הכספים ישנה חשיבות מכרעת לידע שלך ולרמת ההתקדמות במיזם: אם את/ה לא ממש ‘שוחים בחומר’ וקצב ההתקדמות אינו משביע רצון, אזי שווה להכניס קודם שותף מייסד (Co Founder) להשבחת המיזם.

10. תכנית עיסקית

כעת יש להעלות את כל התיכנון על הכתב (תוכנית עיסקית). שימו לב, לכל סטארטאפ יש כללים שונים בניסוח תוכנית העבודה והמצגות שלו. מבנה התוכנית העיסקית, ההיקף והתכולה משתנים מיזם למיזם ואין מבנה אחד שמתאים לכולם (למרות שתמצאו כאלה באינטרנט).

*הפוסט בחסות גייקטיים והמתחם ליזמות

Anchor 1
Anchor 2
Anchor 3
Anchor 4
Anchor 5
Anchor 6
Anchor 7
Anchor 8
Anchor 9
Anchor 10

רוצה ליצור קשר?

© 2019 נוצר ע"י דור כוכבי

Your details were sent successfully!

bottom of page